Mapa
Mapa de la muntanya de Cantallops de 1829 on es veuen a la banda Sud-Est les actuals vinyes.
El celler és a Can Batlle, casa pairal ja esmentada al segle XVII, on des de sempre s’hi havia fet vi i oli, i fins i tot taps de suro.
És de destacar la florent etapa a principis del segle XX, en que la finca la menava una persona de gran personalitat, Narcisa Vicens, l’”avia mestra”. Vídua de jove, alhora que dirigia l’escola local vetllava per l’explotació vitícola, ja aleshores prou important.
Una de les seves filles, Maria Sobrepera, va casar-se amb el cèlebre músic i compositor Eduard Toldrà, que estiu rera estiu impregnà Can Batlle de música i cultura.
Amb l'entrada del nou segle, i després d’un període en que el raïm es duia a cooperativa, els hereus vàrem decidir reprendre la tasca al mateix indret que els nostres avis, condicionant i restaurant el celler i adequant-lo a les exigències d’avui dia per realitzar la vinificació.
Actualment disposem de l’equipament més apropiat per poder elaborar amb la màxima qualitat les vinificacions de blanc, rosat i negre o dolç, que conformen la nostra àmplia oferta de vi embotellat a la propietat.
Al celler antic és on fem l’envelliment en bótes de roure francès d’Allier, i on reposa en la seva evolució final en ampolla. La fusta, la tècnica i, ben segur, el saber fer que impregnen aquests murs centenaris ens ajuden a definir el perfil que desitgem per a cadascun dels nostres vins.
Passats més de vint anys d’ençà que es va iniciar aquest engrescador projecte podem considerar que hem assolit un bon nivell de reconeixement a nivell de mercat, especialment en el de més proximitat, que valora uns vins fets amb molta cura, en un entorn privilegiat vitícolament i amb una gran identitat de país. Alhora ha anat creixent l’interès per visitar el lloc. Tot plegat ens ha animat a tirar endavant la recuperació de la totalitat de l’espai primigeni del mas, restaurant la seva part més antiga, i ampliant també amb un nou local, al que se li ha volgut donar un caràcter artístic. Us convidem a conèixer-ho i a gaudir tastant el fruit de la labor de l’equip que ho fa possible, acabdillat per David Molas.